Shiatsu therapie

Er kan onderscheid worden gemaakt in een therapeutische shiatsubehandeling, bij gezondheidsklachten, en een ontspannende shiatsu massage.

Shiatsu therapie bij gezondheidsklachten

Er zijn talrijk lichamelijke en mentale klachten waarbij shiatsu therapie het herstel kan bevorderen. Hieronder een overzicht.

Vitaliteit/stress spanningsklachten, vermoeidheid, burn-out, weinig energie, slapeloosheid, depressie, hyperventilatie, chronische vermoeidheid, kortademigheid, hooikoorts
Blessures/bewegingsapparaat nekklachten, schouderklachten (frozen shoulder), rugklachten (chronisch of acuut), knieklachten, whiplash, RSI, muisarm/-pols, tennisarm/-elleboog, sportblessures
Spijsverteringsstelsel buikpijnen, maag- of darmaandoeningen, spijsverteringsstoornissen, stofwisselingsklachten, een ongezonde darmflora, tenniselleboog, muisarm
Pijn hoofdpijn/migraine, spier-/gewrichtsklachten, reuma, artritis, artrose, fibromyalgie, chronische pijn, oorklachten
Vrouwenklachten menstruatie, PMS menopauze (opvliegers), vruchtbaarheid, zwangerschapsbegeleiding, misselijkheid bij zwangerschap
Kinderen bij trage groei en ontwikkeling van baby's en opgroeiende kinderen
Huid huidklachten zoals acné, eczeem, psoriasis, huidveroudering

Aanvullende behandeltechnieken

Tijdens de behandeling kan ik besluiten gebruik te maken van de volgende aanvullende technieken.

Moxa

Moxa is het branden van gedroogd bijvoetkruid dat in een staafje is gedraaid. Het wordt boven bepaalde acupunctuurpunten of meridianen op je lichaam gehouden waar energie stagneert. Het geeft een zeer intense warmte af die stimulerende impulsen afgeeft om de energie weer te laten stromen. Het wordt vaak ingezet bij:

  • te kort aan energie
  • koude
  • chronische pijnen
  • slapeloosheid
  • littekens

Cupping

Bij cupping worden verwarmde glazen bollen op de huid gezet die vacuüm trekken. Het wordt gebruikt om de bloeddoorstroming te bevorderen om zodoende de stagnaties op te heffen. De behandeling is zeer geschikt voor rug-, schouder- en nekklachten, longproblemen en verkoudheid. Met de cups kan ook gemasseerd worden.

Behandelplan

Om een compleet beeld van de klachten te krijgen, houden we tijdens een eerste consult een intakegesprek. Dan vindt ook observatie van de pols, tong en reflexzones van de buik plaats. Na de intake start de behandeling van 1 uur. In de vervolgconsulten (ongeveer 1 uur) vindt een korte evaluatie en een behandeling plaats.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard en omvang van de klacht en reactie van uw lichaam op de behandelingen. Bij klachten die nog niet zo lang bestaan, hebben 5 behandelingen vaak een goed resultaat. Klachten die langer bestaan of chronisch zijn, hebben meestal meer behandelingen nodig. Aantal en frequentie van behandelingen gaan in onderling overleg.

 

Deze therapeutische behandeling komt in aanmerking voor vergoeding.

 

Een regelmatig onderhoud van uw lichaam met shiatsu massage is een uitstekende manier om het welzijn te behouden en uw vitaliteit te verbeteren. De frequentie variërt per persoon maar over het algemeen is voor een gezonde individu al één shiatsu sessie per maand voldoende om de balans en het lichamelijk welzijn te handhaven.

 

Voor mensen met een stressvolle baan, emotionele problemen, overactieve levensstijl, gebrek aan lichaamsbeweging, of andere factoren kan een frequentere shiatsu-sessies een groot verschil maken in hun welbevinden.