Wie ben ik

Mijn naam is Monique Stans. Ik woon in Duiven waar ik ook een praktijk aan huis heb. Alternatieve geneeswijzen hebben altijd al mijn interesse gehad. In 2013 kwam ik in aanraking met Shiatsu. Ik vind de holistische visie en de traditionele Chinese werkwijze heel interessant. Het is een levensbeschouwing die van de mens als ondeelbaar geheel uitgaat. Elk aspect van het 'mens-zijn' beïnvloedt de gehele persoonlijkheid. De wisselwerking tussen lichaam en geest is hierbij van groot belang.

 

Shiatsu is niet alleen fijn om te ontvangen maar ook om te geven. Ik krijg er energie van. Het geeft mij voldoening te zien hoe ontspannen cliënten na een behandeling zijn. Het helpt om daarna weer beter te kunnen functioneren in de drukke tijd waarin we leven.

foto van Monique Stans in de behandelruimte van praktijk Zhen Chi in Duiven

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn:

  • Japanse Behandeltechnieken voor shiatsu therapeuten bij Qing Bai (2019) en Japanse Behandeltechnieken 2 voor pijnbestrijding bij Qing Bai (2019)
  • Westerse Medische basiskennis (2016-2017)
  • Shiatsu therapeut bij Academie voor Chinese Geneeswijze ‘Qing Bai’ (2014-2016)
  • Ooracupunctuur bij Verera (2015)
  • Shiatsu masseur bij Academie voor Chinese Geneeswijze ‘Qing Bai’ (2013-2014)

 

Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen omdat ik het belangrijk vind mijzelf zowel vakinhoudelijk maar ook medisch/psycho sociaal te blijven ontwikkelen.